Måndag 27 maj
I går morse vaknade jag tidigt och satte mig på balkongen vid halv sex för att se soluppgången och fiskebåtarna som gick ut.
Näten ligger ute under natten och vittjas på morgonen, men all fångst tas om hand och sorteras direkt i båten så det blir inget större skådespel när det kommer tillbaka till kajen 3 timmar senare. Jag satt kvar en stund och tittade ut över havet, såg Turkiet i fjärran och lyssnade på massor av tuppar och kråkor som vaknade av solen. Tyst och fridfullt i naturen var det inte :)
På kvällen var vi ganska stela efter den långa vandringen men gick ändå ner till byn för att äta. Tittade in hos silversmeden på vägen och A-M hittade ett par fina örhängen, små fåglar i förgylld silvertråd.
På restaurangen vid Supermarket fann vi äntligen A-M's efterlängtade köttbullar i tomatsås och jag festade på lammkotletter från grillen. Ganska lugnt när vi kom, som tur var, för när vår beställning var på väg kom det in 11 italienare, troligen från ett par båtar, och ett sällskap på 8 britter.
Det är gott om britter här, men ändå gott om plats på stränderna. Idag bestämde vi oss för att ta en dag på stranden och bara slappa. Vi hittade en liten servering med egna solstolar och slog oss ner med en öl och en frappé.
Vi kunde välja vilka platser som helst och blev kvar där i nästan sex timmar, mest i skuggan förstås!
Blev sugna på lite lunch mitt på dagen och gick upp till serveringen för att fråga vad det fanns. Lättare rätter kunde ordnas, ingen Todays Special idag, men kanske hamburgare? Vi valde burgarna och servitören bad om ursäkt att det skulle ta en stund att steka. Men det var värt att vänta på! Hemgjorda burgare med lök sauterad i rödvin och spröda pommes till var supergott. Och utsikten var inte illa den heller.
Vid ett bord bredvid satt en tysk dam nära pensionsåldern och pratade fotboll och grekiska spelare i tyska ligan med servitören! Hon sa också: "Det är så underbart här, det finns ingenting att göra!" Men hon, liksom vi, tyckte om att läsa och trivdes bra med sysslolösheten.
Servitören, sonen i huset, var väldigt pratsam på bra engelska och talade om för oss att det var föräldrarna som lagade maten. Mamma gör pommes och pappa steker och dom retas alltid med varandra och är "osams" i köket, trots att de varit gifta i 43 år. Han hade filmat en del matlagningar och lagt ut på YouTube och hade massa fans som hade synpunkter på hur det gick till i köket.
I morgon planerar vi en liten vandring igen, på kända stigar den här gången, och så funderar vi på att köpa en bättre karta. Vandringsboken från förra gången ligger naturligtvis kvar hemma. Men ikväll blir det hemmakväll, vi stannade till hos Yannis på hemvägen och köpte oliver och fetaost ur dunkar i lösvikt, tomater, youghurt, en sexpack vattenflaskor och öl mm. Det levererades till dörren en timme senare, och vi kan göra en egen sallad på balkongen i kväll.
Willy