Vi har konstaterat att vi succesivt går lite senare till kvällens middag och kommer inte ner förrän mellan 8 och 8.30 numera. En anpassning till klimat och miljö kanske? På vägen ner i går kväll passerade vi en trädgård med flera stora apelsin träd och ett med små gröna ”kottar” som troligen ska mogna till någon slags frukt. Och så har vi sett blommande palmer med stora vita klasar, frukterna blir som stora gula vindruvsklasar när de mognar.
Vi gick som vanligt till ett ställe där vi inte varit förut, den här gången blev det inte en taverna utan fiskrestaurangen Trata. Lite mera riktig restaurang med marmortrappor, med infällt glasgolv över en damm, upp till två separata altaner. Vi satte oss i skuggan och bestämde oss för grillad seabream filé (A-M) och Lamm Tatra (WM) och en flaska Rosé till det. Det obligatoriska brödet medan man väntar var ovanligt gott och lite annorlunda! Två pitabröd och dessutom två rundstycken som blev bra till frukosten idag, och så hade dom sparkling water!

Maten tog tid innan vi fick in den, tror att vi satt närmare 40 minuter. Ett par bordsgrannar som vi träffat förut kommenterade också att vi fick vänta så länge. Men när det väl kom in var allt förlåtet, det var riktigt gott och snyggt upplagt. Mustiga smaker och t.o.m. grönsaker på tallriken, och jag fick en bakad potatis till lammet! Notan, som inte blev så blodig, åtföljdes av en liten ”husets likör” och en panacotta med syltade körsbär, fy så mätta vi blev.
Idag blev det strandhäng igen, fortfarande lika varmt i havet och hett i solen. Vi flyttar runt efter skuggan och förfasar oss över de kritbleka nykomlingarna som ligger platt i värsta solen hela dagarna. Vi ser ju också en o annan som är illröd men fortfarande ligger mitt i gasset. I viken låg det också stora segelbåtar idag, sex stycken hade ankrat upp. Förmodligen är det helglediga greker som åker ut med båten, vi är ju inte så långt från fastlandet här.
Vi hade med oss strandsnacks för att förgylla lördagen, enligt Kristinas recept på snabbsaltad gurka. Man saknar ju salt i värmen och det är alldeles görgött att ligga och plocka av gurkskivorna, det blir både vätska och salt på en gång.
Och som avslutning ett stort GRATTIS till Steffe Jonsson som fyller idag!!
Willy