mistren.blogg.se/kefalonia

Lördag 1 augusti

Publicerad 2015-08-01 17:26:49 i Allmänt,

Vi har konstaterat att vi succesivt går lite senare till kvällens middag och kommer inte ner förrän mellan 8 och 8.30 numera. En anpassning till klimat och miljö kanske? På vägen ner i går kväll passerade vi en trädgård med flera stora apelsin träd och ett med små gröna ”kottar” som troligen ska mogna till någon slags frukt. Och så har vi sett blommande palmer med stora vita klasar, frukterna blir som stora gula vindruvsklasar när de mognar.

 Vi gick som vanligt till ett ställe där vi inte varit förut, den här gången blev det inte en taverna utan fiskrestaurangen Trata. Lite mera riktig restaurang med marmortrappor, med infällt glasgolv över en damm, upp till två separata altaner. Vi satte oss i skuggan och bestämde oss för grillad seabream filé (A-M) och Lamm Tatra (WM) och en flaska Rosé till det. Det obligatoriska brödet medan man väntar var ovanligt gott och lite annorlunda! Två pitabröd och dessutom två rundstycken som blev bra till frukosten idag, och så hade dom sparkling water!
 Maten tog tid innan vi fick in den, tror att vi satt närmare 40 minuter. Ett par bordsgrannar som vi träffat förut kommenterade också att vi fick vänta så länge. Men när det väl kom in var allt förlåtet, det var riktigt gott och snyggt upplagt. Mustiga smaker och t.o.m. grönsaker på tallriken, och jag fick en bakad potatis till lammet! Notan, som inte blev så blodig, åtföljdes av en liten ”husets likör” och en panacotta med syltade körsbär, fy så mätta vi blev.
 Idag blev det strandhäng igen, fortfarande lika varmt i havet och hett i solen. Vi flyttar runt efter skuggan och förfasar oss över de kritbleka nykomlingarna som ligger platt i värsta solen hela dagarna. Vi ser ju också en o annan som är illröd men fortfarande ligger mitt i gasset. I viken låg det också stora segelbåtar idag, sex stycken hade ankrat upp. Förmodligen är det helglediga greker som åker ut med båten, vi är ju inte så långt från fastlandet här.
 Vi hade med oss strandsnacks för att förgylla lördagen, enligt Kristinas recept på snabbsaltad gurka. Man saknar ju salt i värmen och det är alldeles görgött att ligga och plocka av gurkskivorna, det blir både vätska och salt på en gång.

Och som avslutning ett stort GRATTIS till Steffe Jonsson som fyller idag!!

Willy

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2015-08-01 20:55:30

Hej på er i värmen! Här har faktiskt solen lyst på oss en hel del idag på Stefans födelsedag 😊 vi började dagen med paket och sång, Stefan fick manschettknappar av mig och smålego och teckningar av barnen. Sedan kom farmor o farfar, Tessan, elly och Elsa på tårtkalas på förmiddagen. Efter lunch blev Stefan sedan "bortrövad" av Pelle o Dosa som ville överraska honom på födelsedagen med tennis, bad, mat och festligheter 😊 kusinerna stannade kvar och lekte ett tag till och Elly blev både arg och ledsen när de skulle åka hem, hon och Felicia är verkligen bästisar! 💜 nu sussar tjejerna sött och jag ska surfa efter lite bröllopsdekorationer. Ha det så bra sista dagarna i värmen 🔆 kramar

Postat av: Anja

Publicerad 2015-08-02 08:26:57

Hej! Vilken värme ni har! Helt otroligt 😊. Vi fick en fin dag här hemma också igår! Ca 20 grader och sol!! Vi åkte ut med båten och stannade på Hångö hela dagen. Jätteskönt men iskallt i vattnet. Idag hoppas vi på en lika fin dag och att vädret vänder nu. Barnen åker till Ullared i eftermiddag och kommer hem på tisdag och imorgon börjar jag jobba igen!! Känns sådär men det får gå! Ha det bra nu ocv njut av era sista dagar ❤️ Kramar!

Postat av: Marre

Publicerad 2015-08-02 11:40:15

Hej!
Ni har det verkligen varmt och skönt och vad kan då vara bättre en saltgurka och en kall öl till kanske:)

Igår hade vi en skön dag här hemma och det var alldeles perfekt eftersom vår yngsta goding fyllde tre år och vi firade honom i torpet vid Sommen.

Nu ser vi fram emot att få åka till Budapest några dagar och vad jag kan se så är det rejält varmt där också.

Njut av de sista dagarna.

Kram Marre

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela